Zatvorene ulice na Novom Beogradu: Kuda ići? VIDEO

Svečana ceremonija povodom inauguracije predsednika Srbije počinje u 18h, a na pojedinim saobraćajnicama oko "Palate Srbija" došlo je do izmena u saobraćaju.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

14:03

Zatvorene ulice na Novom Beogradu: Kuda ići? VIDEO
Foto: GettyImages

Na mnogim beogradskim ulicama primetan je pojačan saobraćaj, a trenutno je zatvorena ulica Kneza Miloša i sa nje se ne može uključiti na auto-put.

Od 16 do 22 h za saobraćaj je zatvoren Bulevar Nikole Tesle, u oba smera, na delu od Brankovog mosta do Ulice Trešnjin cvet.

Za saobraćaj je zatvoren i Bulevar Mihajla Pupina, u oba smera, od Ušća do Ulice Trešnjin cvet, kao i od Brankovog mosta do Bulevara Nikole Tesle, saopštio je MUP.
screenshot
GSP Beograd je obavestio da će do imenana u periodu od 16 do 22 h doći na linijama 15, 84, 704, 706, 707, 16, 65, 72, 75, 77, 78, 83, 67, 71, 27Е, 35, 43, 60.

Saobraćaj i linije gradskog prevoza iz pravca Brankovog mosta biće preusmerene na sledeću trasu: Bulevar Mihajla Pupina - Ulica Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Ulica Trešnjin cvet, odakle se vraćaju na redovne trase.

Saobraćaj iz pravca Zemuna, ka centru grada, odvijaće se istom trasom.

Linije 15, 84, 704, 706 i 707, po prelasku Brankovog mosta, skreću levo u Ulicu Milentija Popovića, a onda nastavljaju Bulevarom Zorana Đinđića, skreću desno u Bulevar umetnosti i nastavljaju dalje redovnim trasama.

Autobusi na linijama 16, 65, 72, 75, 77, 78 i 83 će, takođe, u oba smera, posle skretanja u Ulicu Milentija Popovića saobraćati Bulevarom Zorana Đinđića sve do Omladinskih brigada, odnosno Opštine Novi Beograd i dalje nastaviti redovnim trasama.

Menja se i pravac kretanja linija 67 i 71, koje će iz Bulevara Zorana Đinđića ući u Antifašističke borbe i dalje nastaviti redovnom trasom, odnosno Bulevarom Milutina Milankovića.

Zbog zatvaranja Bulevara Nikole Tesle i Ušća, i vozila sa linija 27E, 35 i 43, u oba smera, po silasku sa Brankovog mosta, koristiće internu saobraćajnicu pored hotela "Hajat" i terminus Blok 20, kao početno i krajnje stajalište.

Minibus sa linije 60 u smeru ka Toplani će saobraćati: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – interna saobraćajnica pored hotela Hajat – Vladimira Popovića – Zemunski put - Staro sajmište i dalje redovnom trasom, dok u smeru ka Zelenom vencu nema izmene.

Ukidaju se stajališta:

- „Šest kaplara“, u ul. Ušće, u smeru ka Bloku 20, za linije 27E i 35;
- „Šest kaplara“, „Palata Srbije“, „Španskih boraca“, „Blok 30“, u Bulevaru Mihajla Pupina, u oba smera, za sve linije;
- „GO Novi Beograd“, u Bulevaru Mihajla Pupina, u smeru ka gradu, za sve linije;
- „Terminus Novi Beograd /Ušće/“ i „Staro Sajmište“ u smeru ka Kotežu za liniju 43;
- „Ušće“ i „Palata Srbija", u Bulevaru Nikole Tesle, u oba smera, za linije 15 i 84;

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a S obzirom na to da se sve linije gradskog prevoza preusmeravaju na Bulevar Zorana Đinđića, mogu se očekivati zastoji. Izvesno je i da će saobraćajnice koje vode od Aerodroma do Palate Srbija tokom dana povremeno biti zatvarane. Pošto se i mnogi hoteli u kojima su zvanice odsele nalaze u centru grada, moguća je i povremena obustava saobraćaja na Brankovom mostu, navode "Novosti".

Zbog ovih izmena, pretpostavlja se da će se saobraćajni čepovi praviti u ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića, na Brankovom mostu, na Zemunskom putu koji izlazi na Stari savski most, ali i na samom mostu, kao i u uličicama oko Starog sajmišta.

Opcija da se izbegne gužva je izlazak na auto-put i prelaz preko mosta Gazela, ili Ulica Jurija Gagarina i prelaz preko Mosta na Adi.

Takođe, za one koji bi trebalo da stignu do centra grada, a tokom dana su na potezu od Zemuna do Bežanijske kose, vredi razmisliti i o zaobilaznom putu preko Pupinovog mosta, kroz Borču, pa do Pančevačkog mosta i Bulevara despota Stefana.

Iako je taj put skoro dvostruko duži u odnosu na prelazak preko Gazele i Brankovog mosta, u danima kada je ekstremna gužva (novogodišnji praznici) se pokazao kao mnogo prohodniji i brži.

Pročitajte još:

Vučić, inauguracija, Tramp, Bela kuća

Pre inauguracije gust raspored - Vučić s gostima VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: