Kolindin poklon za prvu damu, a od Vučića "dobra volja"

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u "Palati Srbija" da do napretka u odnosima između Srbije i Hrvatske neće doći preko noći.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

20:02

Kolindin poklon za prvu damu, a od Vučića
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

"Biće prepreka i spoticanja, ali sa strane predsednika Vučića postoji dobra volja, kao i sa moje“, izajvila je ona za RTS.

Kitarovićeva je prilikom ceremonije dolaska na inauguraciju supruzi predsednika Vučića Tamari uručila poklon upakovan u crvenu kutijicu.

Na pitanje kakvi su joj prvi utisci, ona je navela da je u Beograd došla “sa velikom radošću i velikom nadom“, kao i da se nada je “danas prekretnica odnosa Srbije i Hrvatske“.

"Predsednik Vučić je vrlo preduzetan čovek koji voli da ostavlja rezultate iza sebe, tako i ja. Otvorenim razgovorom možemo mnogo toga postići. Želim mu puno, puno uspeha, isto tako i u ostvarivanju dobrobiti za naše dve države“, rekla je Kitarovićeva.

Dešavanja sa inauguracije predsednika Vučića možete pratiti - OVDE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu ranije tokom dana sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Vučić i Grabar Kitarović su razgovarali u četiri oka, a predsednik Srbije je rekao da veruje da se odnosi dve države i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: