Selaković: Dolazak velikog broja delegacija poštovanje

Beograd -- Dolazak velikog broja stranih delegacija na inauguraciju pokazuje koliko on ima dobre lične kontakte s liderima u regionu i svetu, kaže Nikola Selaković.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je za RTS rekao da strane delegacije još uvek pristižu, da je sinoć do 22 sata stiglo 24 delegacije.

"Nije ovde protokol neko ko je doveo i uspostavio vezu da se među zvanicama danas nađe premijer Mađarske Viktor Orban, savetnik kancelara Austrije, predsednička delegacija Donalda Trampa, već Aleksandar Vučić i njegova politika", rekao je Selaković gostujući na RTS-u.

On je naglasio da svetski lideri cene hrabrost predsednika Srbije, hrabrost da se donose teške, ali promišljene i mudre odluke. "Hrabrost je predložiti za mandatara Anu Brnabić, otići u Srebrenicu, nabavljati za Srbiju nove migove, ali je i hrabrost ne praviti trule kompromise sa 'Kurirom' koji 20 dana iznosi laži vezane za predsednika. To je ono što svetski lideri cene i poštuje", rekao je Selaković.

Iz regiona, kako kaže, ne dolazi samo Edi Rama, ali zato što je to poslednji dan predizborne kampanje, ali šalje poruku i poklon za predsednika Srbije. "Svi cene i poštuju principijelnu i mudru politiku. Ko je u reguionu uspeo da okupi sve ove ljude koje je uspeo da okupi Aleksandar Vučić? Ja ga ne znam", rekao je Selaković.

Dolazak svetskih delegacija od istoka do zapada je, kaže on, potvrda koliko predsednik ima dobre lične kontakte sa liderima u regionu i u svetu, što je od ključne važnosti za dobru poziciju zemlje.

"Ugled zemlje je ugled predsednika. Činjenica da on mesec dana po preuzimanju dužnosti može ovoliki broj strnih zvaničnika da okupi u Beogradu to je pokazatelj koliko je uvažen i cenjen", pojašnjava Selaković.

Za inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića je akreditovano 300 novinara, a generalni sekretar dodaje da ovo najveći skup državnika u poslednjih nekoliko decenija čiji je povod dolaska poštovanje prema Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu