MODS: U ekspoze uključiti položaj dece

Beograd -- Mreža organizacija za decu Srbije pozvala mandatarku za sastav vlade Anu Brnabić da u svom ekspozeu posveti pažnju unapredjenju položaja dece u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Kako je navedeno, MODS očekuje da će Brnabić slediti primer predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je prošle godine, reagujući na sličan predlog MODS-a, napravio iskorak time što je prava deteta izdvojio kao posebnu oblast u radu vlade.

"Kako bi briga o deci dobila sistemski karakter, MODS poziva mandatarku Brnabić da u svom ekspozeu predvidi da će nova vlada inicirati proces izrade i donošenja novog Nacionalnog plana akcije za decu, Zakona o pravima deteta i drugih propisa iz oblasti dečije zaštite, kao i da će osnažiti kapacitete Saveta za prava deteta u skladu sa obavezama koje je preuzela Akcionim planom za Poglavlje 23", navodi se u saopštenju.

U toj mreži smatraju da bi u fokusu nove vlade trebalo da se nađe smanjenje siromaštva dece, kao i donošenje izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti i Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu