Srpski izum - specijalni tim za nadzor kontejnera

Gradska Čistoća u Novom Sadu odlučila ja da preduzme nesvakidašnje mere, kako bi uvela u red među sakupljačima sekundarnih sirovina.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

16:21

Srpski izum - specijalni tim za nadzor kontejnera
Foto: Thinkstock

Oformiće posebnu patrolu za čuvanje kontejnera. Angažovaće ih preko tendera, vrednog šest miliona dinara.

U Gradskoj Čistoći kažu da se "nisu ugledali ni na jedan evropski grad", jer nigde u svetu, kako kažu, "ne postoje ni sakupljači sekundarnih sirovina". Patrola za kontejnere radiće po Zakonu o privatnom obezbeđenju.

Komunalna policija, inspekcije, redovna policija mogu da odahnu. Uskoro će svaki sakupljač sekundarnih sirovina koji se drzne da ošteti podzemni kontejner imati posla sa specijalnom patrolom za bezbednost istih.

Specijalna patrola za čuvanje kontejnera koju će Čistoća da angažuje svakoga dana na terenu će da ima četitri čoveka. Oni će da brinu o ovim podzemnim kontejnerima, kojih u gradu ima ukupno 440.

"Patrole će raditi od 16 časova do narednog dana, do osam ujutro i njihov posao će da bude da nadziru podzemne kontejnere", kaže Danijela Jankov, PR Gradske Čistoće Novi Sad.

To će da košta najviše šest miliona dinara, koliko će biti isplaćeno agencija za obezbeđenje. Oni su specijalizovani da spreče uništavanje kontejnera i neovlašćeno odnošenje smeća iz njih.

"Uništavaju i odnose delovi kontejnera, a šteta koja se tom prilkom čini je jako velika. Kolika? Govorim o iznosu od preko milion dianra mesečno. Ovo je naš način da rešimo problem koji Novi Sad ima. Ako ga ne reši, tražićemo nove modele koji mogu da reše problem", kaže portparolka Čistoće.

Dok se specijalna patrola za kontejnere ne pokaže na terenu, Novosađani do tada najnoviji poslovni potez Čistoće komentarišu samo na ivou ideje.

Neki kažu, da se "miris oseća, da ne peru kontejnere i je to jako dobra ideja". Drugi kažu da je u pitanju traćenje para, a treći nemaju nikakav komentar.

Podsetimo, "čuvari kontejnera" će moći da snimaju, kao i da "zadržavaju" lica koja oštećuju kontejnere do dolaska policije.

Poverenik Rodoljub Šabić je ocenio da su te dve stavke sporne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: