"Kako premijerka živi, kako Palma živi... Njihove stvari"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izrazila je očekivanje da u novoj vladi ostane na čelu Ministarstva građevinarstva.

Izvor: Beta

Sreda, 21.06.2017.

08:37

Foto: Tanjug

Kako kaže, "mnogo više poslanika od potrebne većine" će glasati za izbor vlade na čijem čelu će biti Ana Brnabić.

"Očekujem da nastavim ovo da radim, ali nisam još razgovarala ni sa premijerkom, ni sa predsednikom Srbije... Mislim da će mnogo više poslanika glasati od onoga što se zove potrebna većina za ekspoze i politiku Vlade Republike Srbije", rekla je za Radio-televiziju Srbije Zorana Mihajlović, koja je i funkcionerka Srpske napredne stranke.

Komentarišući najavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da neće glasati za izbor Ane Brnabić na mesto premijera, Zorana Mihajlović je kazala da sa njim treba razgovarati i da ne vidi razlog zbog kojeg Marković neće glasati za ekspoze ako je za politiku i ciljeve kretanje ka Evropi, povećanja plata i penzija, razvoj infrastrukture.

Dodala je da ako su u pitanju neki drugi razlozi zbog kojih on neće da glasa za izbor Ane Branbić za premijerku onda to spada u domen ljudskih prava i "tu nema pregovaranja".

"Niti neko može da govori kako će premijerka da živi, niti neko može da govori kako će Dragan Marković Palma privatno da živi. To su njihove stvari. Nikako ne bismo smeli da dođemo na taj teren. Mislim da ćemo pre svega pričati o planu i politici Vlade", rekla je Zorana Mihajlović.

Marković je ranije posle konsultacija o novoj vladi s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kazao da novi premijer mora biti domaćin i imati decu.

Upitna kao predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost da li će Ani Brnabić ako postane premijerka biti otežavajuća okolnost činjenica je na čelu Vlade Srbije žena, Zorana Mihajlović je rekla da to zavisi od svih članova Vlade, koji moraju da se ponašaju i rade kao jedan tim.

"Ako premijerki bude teško onda će biti teško Vladi. Mi moramo biti tim. Pretpostavljam da je to razmišljanje svih članova Vlade i onih koj će podržati", rekla je ona.

Predsednik Aleksandar Vučić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije izabrao je dosadašnju ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić, navodeći da će ona voditi ekonomski, lider SPS Ivica Dačić politički deo.

Svetski mediji, kao i mediji u regionu odmah su preneli tu vest navodeći da će Ana Brnabić postati prva gej premijerka na Balkanu.

Odmah potom oglasio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma navodeći da "Ana Brnabić nije njegov premijer", a mediji su nekoliko dana kasnije preneli i da za izbor Ane Brnabić pored poslanika JS neće glasati ni Moamer Zukorlić, kao i da u samoj SNS ima onih koji nisu saglasni s tim.

Drugi koalicioni partneri naprednjaka - Socijalistička patija Srbije Ivice Dačića, Socijaldemokratska stranka Srbije Rasima Ljajića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, najavili su podršku Ani Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: