Palma i Čeda dolaze, Šešelj neće na inauguraciju

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da će u petak doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.06.2017.

16:53

Palma i Čeda dolaze, Šešelj neće na inauguraciju
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

On je poručio i da će nastaviti da podržava Vučića.

"Ja sam svom snagom podržao predsednika Vučića, bio na svakom mitingu i govorio na četiri skupa. I podržavaću ga i dalje", rekao je Marković za Tanjug koji je najavio da će uskratiti podršku Ani Brnabić u parlamentu.

Pozivu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića odazvaće se i lider LDP Čedomir Jovanović zato što se, kako kaže, time pokazuje poštovanje prema zemlji.

"Uvek smo se tako ponašali, od Koštunice do Tadića i Nikolića. Svaki drugi gest bi bio znak naše nezrelosti, a ne mera naše opozicione snage", odgovorio je Jovanović na pitanje Tanjuga da li će u petak doći na svečanost u Palatu Srbije.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani.

Smatra da je dužnost radikala bila da prisustvuju zakletvi koju je novi predsednik Srbije položio u parlamentu čime je, navodi, i inaugurisan.

"Sve drugo je njihova proslava izbornog uspeha. Pošto smo mi poraženi na izborima, mi ne možemo sa njima da slavimo, mi tugujemo zbog poraza", rekao je Šešelj za Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: