Palma i Čeda dolaze, Šešelj neće na inauguraciju

Beograd -- Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da će u petak doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je poručio i da će nastaviti da podržava Vučića.

"Ja sam svom snagom podržao predsednika Vučića, bio na svakom mitingu i govorio na četiri skupa. I podržavaću ga i dalje", rekao je Marković za Tanjug koji je najavio da će uskratiti podršku Ani Brnabić u parlamentu.

Pozivu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića odazvaće se i lider LDP Čedomir Jovanović zato što se, kako kaže, time pokazuje poštovanje prema zemlji.

"Uvek smo se tako ponašali, od Koštunice do Tadića i Nikolića. Svaki drugi gest bi bio znak naše nezrelosti, a ne mera naše opozicione snage", odgovorio je Jovanović na pitanje Tanjuga da li će u petak doći na svečanost u Palatu Srbije.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani.

Smatra da je dužnost radikala bila da prisustvuju zakletvi koju je novi predsednik Srbije položio u parlamentu čime je, navodi, i inaugurisan.

"Sve drugo je njihova proslava izbornog uspeha. Pošto smo mi poraženi na izborima, mi ne možemo sa njima da slavimo, mi tugujemo zbog poraza", rekao je Šešelj za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu