"Imam saglasnost da prihvatim ako me Brnabićeva pozove"

Beograd -- Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila da ne može sa sigurnošću da kaže da će biti ministarka u novoj Vladi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Međutim, kako kaže, dobila je saglasnost u partiji da prihvati ako je mandatarka za sastav Vlade Ana Brnabić pozove.

"Ne mogu to da kažem sa sigurnošću. Ali sam dobila saglasnost partije da ako me mandatarka pozove ostanem u Vladi", rekla je Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije.

Upitana o mogućnosti da u novoj Vladi bude ministarka zdravlja, rekla je da je to stvar o kojoj će odlučiti mandatarka i da o tome ni ne razmišlja.

Kada je reč o medijskim napisima da bi moglo da dođe do cepanja koalicije SPS-Jedinstvena Srbija, zbog stava lidera JS Dragana Markovića Palme da ne želi da glasa za izbor Brnabić za premijera, Đukić Dejanović je rekla da u ovom momentu samo može da izrazi zadovoljstvo što su organi SPS dali "apsolutnu podršku predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Ona je dodala da je Brnabić vredna i da je SPS bez ikakvih dilema prihvatio za mandatara.

Upitana da li je moguće da SPS ostane u Vladi Srbije, a JS izađe iz vladajuće koalicije, Đukić Dejanović je rekla da je "sve moguće".

"Ja bih jako volela da Palma i (predsednik SPS Ivica) Dačić nađu zajednički jezik kako je to do sada bilo", rekla je Đukić Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu