"SAD oborile sirijski avion? Šta je ako ne čin agresije"

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov osudio je američko obaranje sirijskog borbenog aviona, navodeći da je to "čin agresije".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

13:58

Foto: GettyImages

Američka vojska oborila je nedelju borbeni avion sirijskih vazduhoplovnih snaga koji je bombardovao pobunjeničke snage koje su partneri Amerikancima u borbi protiv ekstremističke organizacije Islamska država.

Rjabkov je rekao da obaranje sirijskog aviona može da se izjednači sa "pomaganjem teroristima protiv kojih se bore SAD", prenele su ruske agencije.

"Šta je ovo ako nije u pitanju čin agresije", upitao je ruski zvaničnik.

Američka vojska je potvrdila da je američki "F-18 Super Hornet" oborio avion sirijske vlade "SU-22" nakon što je ta letelica bombardovala područja u blizini američkih partnerskih snaga, kod sirijskog grada Tabka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: