Jutro posle: Jedan napadač ili tri? Bez noževa, imam heroj

Dva svedoka izjavila su da su u kombiju koji je uleteo u građane u Londonu bila trojica muškaraca, ali se saopštenje policije tome protivi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

07:18

Jutro posle: Jedan napadač ili tri? Bez noževa, imam heroj
Foto: Tanjug, AP

Iz policije navode da je uhapšen jedan muškarac star 48 godina, kao i da nema više osumnjičenih i da niko više njima nije prijavljen.

Oglasila se i premijerka Tereza Mej koja je navela da policija napad u Londonu tretira kao "potencijalni teroristički napad". Osim toga, ona će ujutru održati hitan sastanak sa najbližim bezbednosnim saradnicima.

"Organizovaću hitan sastanak kasnije ujutru. Sve moje misli su sa žrtvama, njihovim porodicama i hitnim službama na licu mesta".

Protivteroristička jedinica je na licu mesta.

Svedoci takođe navode da je imam iz džamije Muhamed Mahmud zaštitio vozača kombija od besnih građana dok policija nije stigla, čime je sprečio da dođe do novih žrtava.

Jedna osoba je ubijena, a osam je povređeno kada je kombi uleteo u grupu ljudi u blizini džamije u Londonu nakon noćne molitve.

Za to vreme njujorška policija poslala je policiju u sve džamije u gradu posle napada u Londonu.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan dosta je oštriji od Tereze Mej, on ističe "užasni teroristički napad", navodeći da je reč o "nevinim Londoncima" koji su završili molitvu tokom svetog meseca Ramazana.

"Iako ovo deluje kao napad na zasebnu zajednicu, kao užasni napadi u Mančesteru, Vestmisteru i Londonskom mostu, ovo je takođe napad na sve naše zajedničke vrednosti tolerancije, slobode i poštovanja", rekao je Kan.

Iz policije demantuju da povređeni imaju rane od noža. Vozač kombija star 48 godina je uhapšen na licu mesta. Odveden je u bolnicu i biće priveden kasnije.

Muslimanski savet Britanije osudio je incident navodeći da je motivisan "islamofobijom", dok je lider laburista Džeremi Korbin naveo da je "totalno šokiran".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: