Nađena deca koja su se sinoć izgubila čuvajući stoku

Beograd -- Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije pronašli su dvoje dece od 16 i 9 godina iz sela Dragovita kod Poganova - , koja su se izgubila čuvajući stoku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Freeimages
Foto: Freeimages

Nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga. Hitrom reakcijom komande i pripadnika Zajedničkih snaga, veoma brzo otpočela je potraga za decom, koja su nakon celonoćne potrage, jutros oko 10 sati pronađena na putu za selo Petačince.

Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, odveli su decu do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu, gde će im biti utvrđeno zdravstveno stanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije izvršavaju svoje zadatke obezbeđenja državne granice, sprečavanja ilegalnih prelazaka granice i pokušaja krijumčarenja ljudi. Ovaj put, kao i mnogo puta ranije izašli smo u susret zahtevima lokalnih meštana i uspeli da pronađemo decu koja su se izgubila. Briga o stanovništvu će i ubuduće biti jedan od najvažnijih zadataka za sve vojnike i policajce angažovane na ovom zadatku", rekao je komandant Zajedničkih snaga, pukovnik Vladeta Baltić.

Društvo

strana 1 od 6483 idi na stranu