Stefanović: Nisu u pitanju brojke, SNS ne plaši ničega

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da pitanje parlamentarne većine nije pitanje brojki i matematike, već pitanje političke podrške novoj vladi.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 19.06.2017.

18:25

Stefanović: Nisu u pitanju brojke, SNS ne plaši ničega
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Stefanović je na TV Vojvodina, govoreći o sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i poslaničke grupe SNS, rekao da se nije radilo, niti se radi o tome da li će biti matematičke većine za izglasavanje vlade koju bi na predlog Vučića vodila Ana Brnabić.

Nakon sastanka predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS o podrški Ani Brnabić, potpredsednica stranke Marija Obradović je navela da će se do četvrtka razmatrati da li vladajuća koalicija ima potrebnu većinu od 128 poslanika koji će u parlamentu glasati “za“.

"Ovde se nije radilo o matematičkoj većini, ovde je pitanje da li na poslaničkoj listi koja je osvojila natpolovičnu većinu imamo podršku za novi mandat i nastavak politike koju smo vodili do sada. Ako nemamo tu podršku, besmisleno je tražiti bilo gde. Posle ovih razgovora siguran sam da naši poslanici razumeju sve razloge za Vučićevu odluku i hoće da je podrže jer znaju da vodi boljitku Srbije", kazao je Stefanović.

On je odgovarajući na pitanja odbacio spekulacije da je sve "nekakva priprema terena" za vanredne parlamentrane izbore i podvukao da je reč o razgovoru sa ljudima od kojih se očekuje jasna podrška, ali i poručio da se "SNS ne plaši ničega".

Upitan zašto je Ana Brnabić dobar izbor za novog premijera, Stefanović je kazao da je kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave ona bila "timski vezni igrač" koji je učestvovao na kako je rekao, mnogim važnim poljima iz oblasti ekonomije koji su uticali na finansijsku stabilnost zemlje.

Komentarišući da li će najava lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da neće glasati za izbor Ane Brnabić uticati na učešće te stranke u vladajućoj koaliciji, Stefanović je kazao da će se tek posle dana za glasanje videti "ko iskreno podržava vladu a ko ne".

On je naveo i da do sada nije video nijedan zvaničan predlog SPS-a o kandidatima te stranke za ministre nove vlade.

"Nije na meni da prosuđujem o tome. Mi se kao SNS nismo mešali u to ko će biti kandidat drugih partija već ko će biti deo tima koji će moći da doprinese zajedničkom poslu", rekao je potpredsednik naprednjaka.

Stefanović je dodao i da priča o nejedinstvu unutar vladajuće koalicije oko podrške Ani Brnabić nije priprema terena za vanredne parlamentarne izbore kao i da je u vezi sa svojom budućnošću u novoj vladi, spreman da služi svojoj zemlji ako je to potrebno.

Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno su ranije danas podržali predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nova premijerka bude Ana Brnabić. Prema rečima funkcionerke SNS-a Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika koliko je prisustvovalo današnjem sastanku u sedištu SNS-a, jednoglasno je podržalo njegov predlog.

Pročitajte još:

Otkud naprednjacima 128, kad je većina 126?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: