Vulin prekrečio natpise "Smrt ciganima": Kako Srbin, a SS?

Beograd -- Ministar rada Aleksandar Vulin sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske manjine i opštine Čukarica prekrečio je grafite koji pozivaju na nasilje protiv Roma.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Reč je o natpisima "Smrt ciganima", "Srbija Srbima", "Nije za cigane", kukastom krstu i simbolima "SS divizije"

"Ne mogu da razumem, pogotovo ako je ovo pisao Srbin, da napiše nešto protiv romskog naroda sa kojim smo delili dobro i zlo vekovima, koji su bili sa nama uvek i u teškim i u manje teškim vremenima, koji i danas dele sa nama istu zemlju, koji vole ovu zemlju", naveo je Vulin.

"Ne mogu da razumem da neko prebije romskog dečaka zato što je nosio srpsku zastavu. Ne mogu da razumem da se to oćuti... Kao što ne mogu da razumem da, ako je Srbin ovo pisao, da na sramotu srpskog naroda stavi kukasti krst, znak SS divizija", dodao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da je sasvim moguće da je baš u porodici osobe koja je napisala taj grafit neko streljan od pripadnika SS divizija ili da je umro zbog ideologije kukastog krsta.

"Ne može Srbin da stavi nacistički simbol u Beogradu, ne može Srbin da širi nacističku ideologiju koja je ubijala njegov narod", rekao je Vulin i dodao da će se Vlada Srbije uvek boriti protiv svih koji šire mržnju.

Osim Vulina, krečenju grafita prisustvovali su i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomir Mihajlović i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Politika

strana 1 od 8303 idi na stranu