Joksimović: Očekujem punu saglasnost o Ani Brnabić

Članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović rekla je da očekuje saglasnost članova te stranke za izbor Ane Brnabić za novu mandatarku Vlade Srbije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.06.2017.

09:18

Joksimović: Očekujem punu saglasnost o Ani Brnabić
Foto: Tanjug

"Srpska napredna stranka je uvek imala demokratski dijalog, postoje različita mišljenja i treba saslušati sve, ali generalno očekujem potpunu saglasnost", rekla je Joksimovićeva na RTS-u.

Ona je dodala da je dobro što će predsednik SNS-a Aleksandar Vučić da razgovara s poslanicima te stranke i s koalicionim partnerima, ali da ne veruje da neće imati većinu.

Povodom različitih reakcija koalicionih partnera na predlog da Ana Brnabić bude nova mandatarka Vlade, Joksimovićeva je kazala da svaka politička stranka i lideri imaju pravo da se odluče da li će dati podršku mandataru ili ne.

"U odnosu na to da li će dati podršku ili ne, oni će se pozicionirati na političkoj sceni. Očekujem da se odgovorno ponašaju i donesu odluku u interesu države", rekla je Jadranka Joksimović, koja je i ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije.

Ona je dodala da je legitimno pravo bilo da o mandataru odluči predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić i dodala da "misli da će imati čvrstu većinu za izbor nove mandatarke koja će onda sastaviti vladu".

O otvorenim poglavljima: Moglo je više i bolje...

Joksimovićeva je navela i da je Srbija otvaranjem dva nova poglavlja u pregovorima s Evropskom unijom pokazala da je "stabilna zemlja koja sprovodi reforme u brojnim oblastima".

Srbija će sutra, 20. juna, u Luksemburgu otvoriti poglavlja 7 i 29, o pravu intelektualne svojine i o carinskoj uniji.

"Moglo je više i bolje, ali postoji dinamika u procesu evropskih integracija. Mi imamo solidan tempo", rekla je Joksimović na RTS-u.

Ona je dodala da su pripremili pregovaračke pozicije koje će biti otvorene do kraja godine.

Povodom dosadašnjeg uslovljavanja Srbije od Hrvatske, ona je kazala da su "bilateralna uslovljavanja uvek postojala i da su i druge države kroz to prolazile".

"Sada postoji konsenzus među članicama EU da Srbija dobro radi svoj posao i da dobro napreduje", zaključila je Joksimovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: