Vučić na sastanku sa poslanicima SNS: Za Anu i Rističević

Beograd -- U sedištu SNS oko devet časova počeo je sastanak predsednika Srbije i lidera stranke Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema podrška Ani Brnabić.

Izvor: B92, Filip Čukanović
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

U sedište stranke nešto pre devet stigli su najviši funkcioneri SNS, javlja reporter B92.

Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da će dati punu podršku mandatarki Ani Brnabić, a isto je rekao i lider Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, poznat po tome što je ranije davao negativne izjave o LGBT populaciji.

Kako kaže, ako je glasao za to da Ana Brnabić bude ministarka, što ne bi glasao i da bude premijerka.

Lider SNS Aleksandar Vučić kratko je na pitanje novinara izjavio da očekuje punu podršku mandatarki Ani Brnabić.

Isto je navela i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, a u sedište SNS su sa zakašnjenjem stigli Igor Bečić i Milovan Drecun.

Sednica će biti zatvorena za javnost.

Predsednik Aleksandar Vučić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije izabrao je dosadašnji ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić, navodeći da će ona voditi ekonomski, lider SPS Ivica Dačić politički deo.

Svetski mediji, kao i mediji u regionu odmah su preneli tu vest navodeći da će Ana Brnabić postati prva gej premijerka na Balkanu.

Odmah potom oglasio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma navodeći da "Ana Brnabić nije njegov premijer", a mediji su nekoliko dana kasnije preneli i da za izbor Ane Brnabić pored poslanika JS neće glasati ni Moamer Zukorlić, kao i da u samoj SNS ima onih koji nisu saglasni s tim.

Drugi koalicioni partneri naprednjaka - Socijalistička patija Srbije Ivice Dačića, Socijaldemokratska stranka Srbije Rasima Ljajića i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, najavili su podršku Ani Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu