Poplave u Vršcu i Kraljevu, stradala jedna žena

Zbog obilnih padavina koje su u popodnevnim satima zahvatile okolinu Vršca, poplavljeno je više desetina kuća. Jedna žena je izgubila život.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2017.

20:02

Poplave u Vršcu i Kraljevu, stradala jedna žena
MUP

Stradala je 87-godišnja žena, javlja RTS, a to je potvrdila i načelnica službe Hitne pomoći u Vršcu dr Viktorija Nistor Omoran.

Situacija u mestima Uljma i Šušare stabilna, saopštio je MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski.

"Posle bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj", rekao je on.

Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

Kiša je počela da pada tokom popodneva i za samo desetak minuta stvorili su se potoci na ulicama, a voda je prodrla u većinu domaćinstava u mestu Uljma.

Prema rečima direktorke Hitne pomoći u Vršcu, trenutno je situacija pod kontrolom i nema povređenih, a Hitna pomoć, Žandarmerija i Crveni krst su na terenu.

"Na terenu se već nalaze pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Vršac, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uputio je pripadnike Žandarmerije u poplavljena mesta, kako bi u najkraćem roku pružili pomoć ugroženom stanovništvu", saopšteno je iz MUP-a.

Ka ovim mestima su krenule i vatrogasno-spasilačke jedinice iz Beograda, a zakazana je i sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije u Vršcu.

Video snimak poplavljenog auto-puta kod Niša možete pogledati - OVDE.
MUP
Nadležni se nadaju da će do večeras svi ugroženi biti evakuisani, a za one čija su domaćinstva poplavljena biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu zakazao je vanrednu sednicu.

Očekuje se smirivanje situacije, budući da za naredne sate nije najavljena kiša, a voda je počela da se povlači.

Nekoliko kuća je ugroženo nakon što se u okolini Kraljeva, u jednom delu naselja Kovači, izlio Kovački potok u koji se voda sliva sa planine Stolovi.

Voda je prodrla u više kuće, a u jednom domaćinstvu potopljene su mašine u strugari. Vode ima i u jednom ugostiteljskom objektu, prenosi RTS.

Inače, prema podacima Meteorološke stanice Kovanluk palo je pet litara vodenog taloga po metru kvadratnom i to za samo pet minuta.

Jaka kiša i grmljavina zadesili su večeras i Beograd.

Prema prognozi meteorologa kiša će padati tokom cele noći, a ujutru bi trebalo da dodje do razvedravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: