Napad u Londonu osudili Putin, Merkelova, Makron...

Iz celog sveta stižu osude i izjave saučešća posle napada u Londonu u kome je poginulo najmanje šestoro ljudi, a povređeno 48.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 04.06.2017.

09:19

Napad u Londonu osudili Putin, Merkelova, Makron...
Foto: GettyImages

Predsednik Rusije Vladimir Putin osudio je napad i uputio saučešće Britaniji.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je saučešće britanskoj premijerki Terezi Mej i ponudio pomoć američke vlade u istrazi i privođenju odgovornih pravdi. Tramp je pohvalio reakciju britanske policije i hitnih službi, preneo je Asošiejted pres (AP).

Australijska ministarka spoljnih poslova Džuli Bišop nazvala je napad "šokantnim".

"Spremni smo da podržimo britansku vladu u odgovoru na napad i naše misli su sa povređenima i njihovim porodicama", rekla je ona. Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je Francuska "više nego ikada uz Veliku Britaniju", preneo je Frans pres.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da "u ime Nemačke potvrđuje da je u borbi protiv terorizma uz Britaniju".

Saučešće je izjavio i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Kanadski premijer Džastin Trudo nazvao je napad "užasnim" i dodao da su Kanađani "ujedinjeni u podršci Londonu".

AP je preneo da je japanska vlada izdala upozorenje svojim državljanima koji putuju u London da izbegavaju mesta koja su potencijalne mete napada.

Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona saopšteno je da je u napadu u Londonu ranjeno dvoje državljana Francuske, od kojih jedna osoba ima teške povrede.

Britanska policija je saopštila da je najmanje šest ljudi ubijeno u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: