Vučić: Osuđujem napade na novinare

Predsednik Aleksandar Vučić osudio napade na novinare i izvinio se svim novinarima koji su na jučerašnjim skupovima u Beogradu bili vređani ili napadnuti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.06.2017.

13:31

Vučić: Osuđujem napade na novinare
Tanjug

Vučić je u obraćanju novinarima u Pančevu, odgovarajući na pitanja, rekao da ne zna da li su neki novinari bili napadani i zamolio ih, ako jesu, da prime njegovo izvinjenje.

Kako je rekao izvinjava se u ime onih koji su provocirali na tim skupovima i posebno novinarima koji su hteli da te provokacije snime, "čak i onima koji su želeli da se sukobljavaju sa onima koji su tu bili zakonito a bili tu nezakonito".

Predsednik Srbije je rekao da treba objasniti i to da su svi koji su dolazili na skup da provociraju one koji su se zakonito prijavili krivi za svaki incident.

On je naveo da je ukoliko je bilo ko od medijskih radnika napadnut, a u MUP-u ništa nije prijavljeno, to osuđuje i dodao: "Svaku verbalnu osudu bilo kojeg novinara ja žestoko osuđujem - primite moje izvinjenje i nadam se da se nikada neće ponoviti", poručio je Vučić, koji je posebno osudio verbalnu napad na ženu, koji po njegovim rečima nije i ne sme da se desi.

Podsetimo, novinari i foto-reporter Insajdera i Vajsa (VICE) napadnuti su u Beogradu juče, za vreme ceremonije preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

Novinarka lista "Danas" Lidija Valtner napadnuta ispred Skupštine dok je uzimala izjavu od čoveka udaljenog sa skupa jer je nosio transparent protiv vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: