Komi željan da svedoči: Tramp ga terao da prekine istragu

Bivši direktor FBI Džejms Komi svedočiće pred Senatom kako bi potvrdio da je Donald Tramp pokušao da izvrši pritisak nad njim.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

20:12

Komi željan da svedoči: Tramp ga terao da prekine istragu
Foto: Gettyimages

Kako prenosi CNN, Komi će navodno potvrditi da je predsednik SAD pokušao da ga natera da odustane od istrage o vezi Trampa i njegovih saradnika sa Rusijom.

CNN navodi da je Komi "izgleda željan" da govori o odnosu sa Trampom pre nego što je otpušten sa pozicije direktora FBI, a postoji sumnja da je predsednik pokušao da "omete pravdu" molbom da Komi odbaci istragu protiv bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina.

Dve istrage, o ruskom uticaju na ishod predsedničkih izbora i ona o Flinu, vode se odvojeno.

Datum svedočenja još nije poznat, a CNN navodi da bi se to moglo dogoditi naredne nedelje.

Donald Tramp je, navodno, mesec dana od dolaska na vlast, na sastanku "oči u oči" sa Komijem zatražio od njega da odbaci istragu o Flinu.

Majkl Flin je početkom februara podneo ostavku zbog svojih kontakata sa Rusijom pre nego što je zvanično stupio na dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: