Novi bilans: U napadu u Kabulu 90 mrtvih, 400 ranjenih

U bombaškom napadu u diplomatskoj četvrti glavnog grada Avganistana, Kabula, poginulo je 90 ljudi, dok je 400 ranjeno.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

19:12

Novi bilans: U napadu u Kabulu 90 mrtvih, 400 ranjenih
screenshot

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo novi bilans žrtava.

"Eksploziju je izazvao samoubica koji je upravljao automobilom-bombom", navelo je Ministarstvo i dodalo da se napad dogodio u kabulskom kvartu u kome je nekoliko ambasada, kao i predsednička rezidencija.

Među žrtvama ima mnogo žena i dece, dodalo je Ministarstvo i ukazalo da bi broj žrtava mogao da bude veći jer ima tela ispod ruševina.

Za sada se ne zna ko je bio meta napada u kojem je pričinjena i velika materijalna šteta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio posle najave talibanskih pobunjenika da kreću u radovnu "prolećnu ofanzivu" na avganistanske snage bezbednosti.

Talibani su pojačali napade na pripadnike snaga bezbednosti u Avganistanu od 2014. godine kada se završila misija međunarodnih mirovnih snaga i većina stranih vojnika tada je napustila Avganistan. SAD su imale najveći broj svojih vojnika u toj misiji.

Džihadisti Islamske države takođe su odgovorni za nekoliko napada u Kabulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: