Nastavak suđenja u slučaju "Srebrenica"

Nastavljeno suđenje u slučaju "Srebrenica" osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

07:18

Nastavak suđenja u slučaju
Foto: Thinkstock

Pred Specijalnim sudom za ratne zločine pušten tonski snimak iskaza iz istrage jednog od optuženih Dragomira Parovića.

Posle preslušavanja iskaza, predsedavajuća sudskog veća, sudija Mirjana Ilić je konstatovala da se Parović ranije izjasnio da ne želi da odgovara na pitanja suda.

Optuženi Petrović se potom izjasnio da u sadašnjoj fazi postupka, uključujućii današnji glavni pretres, ne želi da iznese odbranu, a ostavio je mogućnost da to uradi i kasnije.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su i Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić i Vidoslav Vasić.

Po optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: