N1: Napadnuti novinari Insajdera i Vajsa VIDEO

Novinari i foto-reporter Insajdera i Vajsa (VICE) napadnuti su u Beogradu, objavljeno je na sajtu N1.

Izvor: Beta, N1

Sreda, 31.05.2017.

16:42

N1: Napadnuti novinari Insajdera i Vajsa VIDEO
screenshot

Oni su napadnuti kada su pokušali da fotografišu grupu krupnih mladića koja ja polomila transparent protiv novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su nosili učesnici skupa "Sedam zahteva".

Kako je navedeno, novinari su opkoljeni i prećeno im je "da im ni policija ne može pomoći".

Novinari Insajdera i Vajsa (VICE) ispričali su da se manja grupa učesnika nenajavljenog protesta "Sedam zahteva" probila do Skupštine Srbije, gde su razvili transparent "Narod gladuje, elita se raduje".

"Njih i novinare koji su to pratili zaustavila je i legitimisala policija, ne čineći isto sa onima koji su izazvali incident", prenela je N1.

Po rečima novinara, policija je do Doma omladine ispratila grupu učesnika protesta i novinara koji su o tome izveštavali.

Kada su ostali bez pratnje, osobe u civilu su opkolile novinare i pretile im.

Za N1j;e rečeno da su policajci bili samo 20 metara odatle i nisu reagovali na mahanje novinara koji je pokušavao da im privuče pažnju i zatraži zaštitu.

Novinarima je rečeno da ih ni policija ne može zaštititi, a grupa krupnih mladića se potom razišla.

Jedan od novinara kojima je prećeno, prijavio je policajcima šta se desilo, ali su, kako je rekao, "samo gledali kroz njega".

Da podsetimo, novinarka lista "Danas" Lidija Valtner napadnuta ispred Skupštine dok je uzimala izjavu od čoveka udaljenog sa skupa jer je nosio transparent protiv vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: