Mekejn: Putin je veća opasnost po svet od Islamske države

Melburn -- Predsednik Rusije Vladimir Putin je najveća opasnost po globalnu bezbednost, veća čak i od Islamske države, smatra američki senator Džon Mekejn.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Bivši predsednički kandidat, koji je nedavno posetio i Srbiju, tokom turneje po Australiji je rekao da ga zbog kontakata sa Rusijom novi predsednik SAD Donald Tramp čini "nervoznim".

Kako je rekao za mrežu ABC, brinu ga izveštaji da je savetnik u Beloj kući i Trampov zet Džered Kušner otvorio "tajni kanal komunikacije sa zvaničnom Rusijom".

Na pitanje da oceni koliku pretnju po globalnu bezbednost predstavlja Putin, Mekejn je rekao: "Mislim da je to najveća i najvažnija pretnja, veća od Islamske države".

Američki senator je rekao da ID čini "užasne stvari" i da ga brine ono što se dešava sa muslimanskom verom, ali da su "Rusi ti koji pokušavaju da unište temelje demokrate i menjaju ishod američkih izbora".

"Nisam video dokaze da su uspeli u toj nameri, ali su pokušali i još pokušavaju da izmene volju naroda", rekao je Mekejn, prenosi "Gardijan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu