Slučaj "Bitići": Advokat zove Pensa da zahteva od Vučića

Advokat braće Btići pozvao je drugog čoveka SAD Majka Pensa da od Aleksandra Vučića zahteva distanciranje od ratnih kriminalaca i reši slučaj njihovog ubistva.

Izvor: Beta

Petak, 26.05.2017.

20:01

Slučaj

"Vučić je obećao da će rešiti slučaj Bitićija, a umesto toga igra igre. Pozivamo potpredsednika Pensa da osigura da Amerika opet bude poštovana zahtevajući od Vučića da prekine veze s ratnim kriminalcima i reši ubistva braće Bitići", saopštio je savetnik porodice Bitići Pravin Madhiradžu.

Uz navođenje da je Vučić "dao nekoliko obećanja" američkim zvaničnicima da će naći odgovorne za ubistvo albanskih državljana, u saopštenju se kaže da premijer Srbije umesto toga nastavlja da štiti glavnog osumnjičenog u tom slučaju Gorana Radosavljevića Gurija, visokog zvaničnika njegove Srpske napredne stranke.

Brat trojice ubijenih Bitićija, Fatos Bitići rekao da očekuje da Vučić ispuni obećanje koje mu je dao.

"Bravo Aleksandre Vučiću. Pomažeš ratnim kriminalcima i oni pomažu tebi da postaneš predsednik. Obećao si meni i mojoj porodici da ćeš stvarno nešto preduzeti. Držaćemo te za reč", rekao je Bitići.

Trojica braća Bitići, koji su se borili protiv srpskih vlasti na Kosovu 1999. godine, osuđeni su za nelegalni ulazak na teritoriju tadašnje Jugoslavije. Ubijeni su nekoliko dana pre isteka kazne i sahranjeni u masovnoj grobnici na istoku Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: