Nova hapšenja: "Pali" otac i brat Salmana Abedija

Otac i brat Salmana Abedija, napadača iz Mančestera, uhapšeni su u Tripoliju, javlja BBC.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

20:01

Nova hapšenja:
Foto: Tanjug/AP

Mlađi brat Hašem otputovao je u Libiju iz Britanije 16. aprila i navodno je planirao teroristički napad u Tripoliju, prenosi “Rojters“.

U glavnom gradu Libije uhapšen je i otac napadača Ramadan Abedi.

Inače, porodica napadača iz Mančestera je poreklom iz Libije, a njegov otac je navodno član tamošnjeg ogranka Al Kaide.

Otac osumnjčenog napadača Ramadan Abedi rekao je ranije danas agenciji AP da je još jedan njegov sin, Ismail, u utorak uhapšen u Enleskoj.

Istovremeno, britanska policija je saopštila da je uhapsila još dve osoe osumnjičene za umešanost u napad na koncertu u Mančesteru.

U saopštenju britanske policije je navedeno da je peta osumnjičena osoba privedena u gradu Vigan, zapadno od Mančestera, ali nisu navedeni detalji. Britanske vlasti prethodno su u sredu uhapsile tri osobe u Mančesteru, gradu u kojem izveden napad, a još jedan muškarac, brat osumnjičenog napadača, uhapšen je u utorak.

Potom je britanska policija uhapsila i šestu osobu u vezi sa samoubilačkim bombaškim napadom u Mančesteru u ponedeljak kada je poginulo 22 ljudi.

Kako prenosi BBC, uhapšena je žena nakon oružane racije u jednom stambenom bloku, navodi Rojters.

Bombaš samoubica Salman Abedi razneo se u ponedeljak na koncertu pevačice Arijane Grande, pri čemu su poginule 22 osobe, a povređeno je više od 60.

Odgovornost za napad preuzela je ekstremistička organzacija Islamska država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: