Počeo sastanak britanske premijerke i Kobri

Britanska premijerka Tereza Mej predsedava današnjim sastankom Komiteta za vanredne situacije, poznatim kao Kobra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.05.2017.

11:29

Počeo sastanak britanske premijerke i Kobri
Foto: Tanjug-AP

Na sastanku u Dauning stritu razmatraju se izveštaji istrage o samoubilačkom bombaškom napadu u Mančesteru u kojem su ubijene najmanje 22 osobe, prenosi AP.

Policijske i obaveštajne službe pokušavaju da utvrde da li je osumnjičeni napadač Salman Abedi bio deo šire mreže koja je planirala da ovih dana izvede nove napade.

U samoubilačkom bombaškom napadu na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru ubijene su najmanje 22 osobe, a desetine je povređeno. Kao osumnjičeni za napad identifikovan je Salman Abedi koji je rođen i odrastao u Britaniji. Abedi je iz Mančestera, a roditelji su mu libijskog porekla.

Od ranije je poznat britanskim vlastima. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: