Zvanično: Bombaš sa koncerta je Salman Abedi

Mančester -- Teroristički napad u Mančesteru, u kojem su poginule 22 osobe, među kojima i deca, a ranjeno 59 ljudi, izveo je 22-godišnji Salman Abedi, potvrdila je policija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

“Mogu da potvrdim da je muškarac osumnjičen sa napad 22-godišnji Salman Abedi. Međutim, neću dalje ništa komentarisati. Prioritet ostaje da se vidi da li je delovao sam ili je deo mreže“, naveo je načelnik policije Ian Hopkins.

Ranije je ime napadača prvo objavio CBS.

"CBS njuz može da potvrdi da je osumnjičeni za teroristički napad u Mančesteru dvadesettrogodišnji Salman Abedi“, saopštila je ta medijska kuća.

Veruje se da je muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad u Mančester putovao vozom iz Londona u Mančester, izjavila su danas dva američka zvaničnika koja su bila u kontaktu sa britanskim vlastima.

Kako se navodi, napadač je bio poznat britanskoj policiji i pre napada. Zvanične potvrde ove informacije zasad nema.

Mančesterska policija je uhapsila ranije danas 23-godišnjeg muškarca u južnom delu grada zbog sumnje da je povezan s napadom na koncertu Arijane Grande.

Nešto ranije, britanska premijerka Tereza Mej je rekla da bezbednosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša samoubice.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru. Pripadnici ID su objavili na društvenim mrežama video-snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akbar Irak.

Nagađa se da je napad bio najavljen putem društvenih mreža. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Objavljen novi snimak trenutka eksplozije na koncertu

Devojčice Sofi (8) i Džordžina (16) prve poznate žrtve

Arijana Grande: Slomljena, nemam reči

Svedoci: Stampedo, ljudi gaze tela, devojčice vrište...

strana 1 od 494 idi na stranu