Zvanično: Bombaš sa koncerta je Salman Abedi

Teroristički napad u Mančesteru, u kojem su poginule 22 osobe, među kojima i deca, a ranjeno 59 ljudi, izveo je 22-godišnji Salman Abedi, potvrdila je policija.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

15:49

Zvanično: Bombaš sa koncerta je Salman Abedi
Foto: Tanjug/AP

“Mogu da potvrdim da je muškarac osumnjičen sa napad 22-godišnji Salman Abedi. Međutim, neću dalje ništa komentarisati. Prioritet ostaje da se vidi da li je delovao sam ili je deo mreže“, naveo je načelnik policije Ian Hopkins.

Ranije je ime napadača prvo objavio CBS.

"CBS njuz može da potvrdi da je osumnjičeni za teroristički napad u Mančesteru dvadesettrogodišnji Salman Abedi“, saopštila je ta medijska kuća.

Veruje se da je muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad u Mančester putovao vozom iz Londona u Mančester, izjavila su danas dva američka zvaničnika koja su bila u kontaktu sa britanskim vlastima.

Kako se navodi, napadač je bio poznat britanskoj policiji i pre napada. Zvanične potvrde ove informacije zasad nema.

Mančesterska policija je uhapsila ranije danas 23-godišnjeg muškarca u južnom delu grada zbog sumnje da je povezan s napadom na koncertu Arijane Grande.

Nešto ranije, britanska premijerka Tereza Mej je rekla da bezbednosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša samoubice.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru. Pripadnici ID su objavili na društvenim mrežama video-snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akbar Irak.

Nagađa se da je napad bio najavljen putem društvenih mreža. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Objavljen novi snimak trenutka eksplozije na koncertu

Devojčice Sofi (8) i Džordžina (16) prve poznate žrtve

Arijana Grande: Slomljena, nemam reči

Svedoci: Stampedo, ljudi gaze tela, devojčice vrište...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: