Gašić u utorak ide na čelo BIA

Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić u utorak preuzima novu dužnost- odlazi na čelo Bezbednosno informativne agencije, pišu beogradski štampani mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

07:48

Gašić u utorak ide na čelo BIA
Foto: Tanjug, arhiva

Ta informacija je potvrđena Večernjim novostima u nedelju uveče u vrhu Srpske napredne stranke. Time se i formalizuje povratak Gašića na javnu političku scenu, što je nedavno najavio i premijer Aleksandar Vučić, dodaju Novosti.

Taj list dodaje dam se pominjalo da bi Gašić trebalo da ide na mesto sekretara za nacionalnu bezbednost ili da se vrati na neku visoku funkciju u Ministarstvu odbrane.

Gašić će pred sobom imati važan zadatak- da "utegne" službu bezbednosti i da radi na njenoj što boljoj koordinaciji sa vojnim službama VBA i VOA, kao i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, piše "Alo", koji je takođe objavio ovu informaciju.

Podsetimo, Gašić je smenjen s funkcije ministra odbrane nakon uvrede novinarke B92, a premijer Vučić je tada rekao da, iako je zadovoljan njegovim radom, ne može da ga amnestira zbog tog skandala.

Inače, Gašić važi za jednog od najbližih Vučićevih saradnika a bio je i veoma aktivan u njegovom izbornom štabu na nedavno održanim predsedničkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: