Prvo putovanje, Tramp stigao u Rijad FOTO

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je u Rijad, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo.

Izvor: Beta/AP

Subota, 20.05.2017.

09:46

Prvo putovanje, Tramp stigao u Rijad FOTO
Foto: Tanjug/AP

Cilj putovanja je jačanje partnerstva za borbu protiv terorizma u regionu i prevazilaženje kontroverzi koje su zadesile njegovu administraciju.

Tramp je jedini američki predsednik koji je odabrao Saudijsku Arabiju ili bilo koju zemlju s većinskim muslimanskim stanovništvom da mu bude prva stanica putovanja u inostranstvo.

Takav potez je smišljen delom da se izrazi poštovanje regionu nakon čitavih meseci oštre antimuslimanske retorike tokom izborne kampanje.

Tramp će se danas popodne sastati s liderima saudijske kraljevine, a u nedelju će govoriti pred 50 lidera iz muslimanskih zemalja.

Američki lider će provesti u Saudijskoj Arabiji dva dana, a potom putuje u Izrael, Vitlejem na Zapadnoj obali, pa u Vatikan, da se sastane sa papom, a posle u Brisel na samit NATO i na Siciliju na skup Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7).
Foto: Tanjug/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: