Prvo putovanje, Tramp stigao u Rijad FOTO

Rijad -- Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je u Rijad, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Cilj putovanja je jačanje partnerstva za borbu protiv terorizma u regionu i prevazilaženje kontroverzi koje su zadesile njegovu administraciju.

Tramp je jedini američki predsednik koji je odabrao Saudijsku Arabiju ili bilo koju zemlju s većinskim muslimanskim stanovništvom da mu bude prva stanica putovanja u inostranstvo.

Takav potez je smišljen delom da se izrazi poštovanje regionu nakon čitavih meseci oštre antimuslimanske retorike tokom izborne kampanje.

Tramp će se danas popodne sastati s liderima saudijske kraljevine, a u nedelju će govoriti pred 50 lidera iz muslimanskih zemalja.

Američki lider će provesti u Saudijskoj Arabiji dva dana, a potom putuje u Izrael, Vitlejem na Zapadnoj obali, pa u Vatikan, da se sastane sa papom, a posle u Brisel na samit NATO i na Siciliju na skup Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7).

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

.

Info

Na današnji dan, 1. jun

1198 - Vizantijski car Aleksije III Anđeo odobrio je srpskom velikom županu Stefanu Nemanji i njegovom sinu monahu Savi da na ruševinama Hilandariona podignu novi

Razno četvrtak 1.06. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1287 idi na stranu