Odata počast Goranu Ostojiću, heroju sa Košara

Polaganjem venaca i cveća održana je komemorativna svečanost kojom je odata počast heroju sa Košara potpukovniku Goranu Ostojiću.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.05.2017.

22:56

Odata počast Goranu Ostojiću, heroju sa Košara
Foto: Tanjug / Dušan Anièiæ

Ostojiću su počast održali rodbina, pripadnici Vojske Srbije, oficiri Komande Specijalne brigade Vojske Srbije iz Pančeva, oficiri 63. padobranskog bataljona iz Niša i prestavnici SUBNOR-a.

Komemorativna svečanost održana je ispred biste Ostojića u holu Osnovne škole u Jagodini, koja nosi njegovo ime.

Na bistu Ostojića, rad Olje Ivanjicki, cveće su položili otac, brat, supruga i sin Ostojica, učenici i nastavnici škole, a upriličena je i svečena akademija.

Goran Ostojić, jedan od najboljih oficira mlade generacije Vojske SCG, komadant 63. padobaranske brigade poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko karaule "Košare" na granici Srbije i Albanije.

Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa.

U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i Gimnaziju.

Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. Bio je najmlađi načelnik te brigade. Poguinuo je u borbi sa albanskim teroristima. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Komemporativna svečanost Ostojiću, biće održana sutra i u Rekovcu, kraj njegovog spomenika u parku između zgrade Skupštine opštine, Poljoprivredno veterinarske škole i Osnovne škole "Svetozar Marković".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: