Janković: Na izborima ćemo imati najveći broj fer glasova

Beograd -- Bivši predsednički kandidat Saša Janković očekuje da će na narednim izborima njegov pokret imati najveći broj glasova “osvojenih na pravičan način”.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Očekujem da ćemo i na narednim izborima imati najveći broj glasova osvojen na fer način, još veći nego na predsedničkim", rekao je Janković za dnevni list "Blic" od subote, uoči osnivanja svog pokreta, čije ime i dalje nije poznato.

On je rekao i da će posle osnivačke skupštine pokret biti otvoren za sve ljude koji imaju "volje i vere da u svojoj zemlji mogu da žive kao gradjani, a ne kao podanici i koji u prošlosti nisu kršili prava gradjana niti donosili odluke koje su nanele teško zlo društvu i državi".

Janković je dodao da će pokret biti okrenut duštvu socijalne pravde.

Bivši ombudsman i predsednički kandidat Saša Janković potvrdio je u sredu da će u nedelju biti održana osnivačka skupština pokreta čije formiranje je ranije inicirano.

On je dodao da će među osnivačima biti više desetina ličnosti iz cele Srbije i da će u narednoj nedelji pozvati javnost na obeležavanje osnivanja pokreta.

Da će u nedelju biti održana osnivačka skupština ranije je javio beogradski list "Danas".

Kako se navodi, prema zakonskoj proceduri, na osnivačkoj skupštini trebalo bi da se usvoji statut udruženja, sačini zapisnik, biraju prvi organi i odredi struktura udruženja, te se da ovlašćenje onome ko će zvanično podneti zahtev za registraciju Agenciji za privredne registre.

Izvori lista “Danas“ nisu mogli da kažu kako će se udruženje zvati, jer ili je ono stroga tajna ili se oko njega još nije postigla saglasnost.

Prema njihovim saznanjima, udruženje građana će neko vreme imati tu formu, a vremenom bi prema planu trebalo da preraste u političku stranku.

Politika

strana 1 od 8471 idi na stranu