"Tužba protiv Vulina - pucanj u prazno"

Beograd -- Tužba protiv Aleksandra Vulina koju je podnelo Udruženje tzv. branitelja domovinskog rata - predstavljaju čist pucanj u prazno.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je izjavio predsednik Pokrajinskog odbora PS u Vojvodini i poslanik Bojan Torbica.

"Nije se Aleksandar Vulin plašio ni većih, ni jačih, ni silnijih, pa ga ne mogu uplašiti ni tužbe onih koji su svoju silu dokazivali progonom srpske nejači sa prostora Republike srpske Krajine", naveo je on.

Prema njegovim rečima, očigledno da je Vulin kriv što je primetio buđenje fašizma i neonacizma u pojedinim evropskim zamljama, buđenje ustaštva u Hrvatskoj, i što je prvi progovorio o tome.

"Kriv je Vulin što godinama priča o zlu koji se budi, o zlu koje je pre više od sedamdeset godina progutalo 60 miliona ljudskih života, ali najviše je kriv što su po ugledu na njega sada mnogi počeli da dižu svoj glas i da se suprostavljaju probuđenoj nemani", navodi se u saopštenju PS.

Komentarišući komemoraciju u Blajburgu i pesme Marka Perkovića Tompsona, on podvlači da je istina neumoljiva.

"I nikakve laži, pretnje i ucene je ne mogu promeniti, kao što ne mogu promeniti ni Aleksandra Vulina, niti ga sprečiti da i dalje iznosi istinu. Koliko god ona nekog bolela", zaključio je Torbica.

Politika

strana 1 od 8365 idi na stranu