Dodik: Izetbegović prolupao sa tim svojim revizijama

Sarajevo -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "urušio institucije BiH" i da je "prolupao s tim svojim revizijama".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Mislim da kada on tvrdi da bi ponovo pokrenuo reviziju tužbe nije to priča samo o stavu Bošnjaka, to je upereno i na Srbiju", rekao je Dodik dodajući da bošnjački političari imaju patološku mržnju prema svemu što je srpsko, pogotovu RS.

"Moram im reći da postoje države i Srbija i RS i imaće probleme sa takvim inicijativama, zato sam u pravu kad kažem da mislim da je prolupao ako misli da može da pokreće bilo šta pred medjunarodnim sudom. Procedure kažu da mora da postoji saglasnost tri člana Predsedništva, on je protiv srpskih nacionalnih interesa", rekao je Dodik u Danu uživo na N1.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je sinoć za regionalnu televiziju N1, da bi pred Medjunarodnim sudom pravde ponovo pokrenuo postupak revizije po tužbi BiH protiv Srbije.

Izetbegović je kazao da bi ponovo ušao u isti postupak, za koji N1 navodi da je podigao veliku prašinu na lokalnoj, ali i regionalnoj političkoj sceni.

Region

strana 1 od 3523 idi na stranu