Zaev: Vučić o makedonskom scenariju... Neprijatno je

Lider SDSM i parlamentarne većine u Sobranju Zoran Zaev rekao je da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

Izvor: Beta

Sreda, 17.05.2017.

10:02

Zaev: Vučić o makedonskom scenariju... Neprijatno je
Foto: Tanjug

Ipak, kako kaže, trudiće se da ima dobre odnose sa zvaničnicima iz Beograda.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore.

On je kazao i da je krize u Makedoniji "svima preko glave" i da bi lokalni izbori trebalo da budu održani 15. oktobra, a najkasnije u novembru.

Zaev je rekao da kriza u Makedoniji nije etnička već politička i da je budućnost te zemlje u multikulturalizmu.

Upitan o navodima o "velikoj Albaniji", Zaev je rekao da mali broj ljudi govori o takvoj ideji i da je budućnost zapadnog Balkana "otvorene granice i mobilnost građana".

Na pitanje šta misli o tome što je zastava Albanije stajala na stolu novog predsednika Skupštine Makedonije Taljata Džaferija, on je rekao da to nije po Ustavu Makedonije, da misli da ta zastava ne treba da stoji na stolu predsednika Skupštine, već tamo "treba da stoji fotografija dece i supruge".

"Verujem da će Džaferi poštovati Ustav i poslovnik o radu Skupštine Makedonije", rekao je Zaev.

Govoreći o težnjama buduće vlade Makedonije, na čijem bi čelu trebalo da bude, Zaev je rekao da se on zalaže za jedinstvo zemlje i teritorijalni integritet i suverenitet i za vladu koja će raditi u interesu građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: