Porošenko ne ide na Evroviziju: "Poginuli su civili"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da ne prisustvuje finalu Evrovizije u Kijevu jer su u granatiranju na istoku zemlje navodno poginulo četvoro civila.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.05.2017.

22:21

Porošenko ne ide na Evroviziju:
Getty Images

"Planirao sam da prisustvujem finalu sa (suprugom) Marinom i pozvao naše borce i hendikepirane ljude da podrže Ukrajinu", napisao je Porošenko na Fejsbuku.

Međutim, kako je dodao, "zbog granatiranja Avdijevke i smrti miroljubivih civila odlučio sam da otkažem prisustvo na finalu Evrovizije", prenosi AFP.

Ranije je ukrajinski zvaničnik zadužen za region Donjecka Pavlo Žebrivski optužio proruske snage za ubistvo četiri civila na istoku zemlje samo nekoliko sati pre početka Evrovizije u Kijevu.

On je na Fejsbuku naveo da su tri žene i jedan muškarac poginuli kada je granata pogodila jedan stambeni blok.

Avdijevka je predgrađe Donjecka koji je pod kontrolom proruskih snaga i nalazi se oko 500 kilometara istočno od Kijeva gde se okupilo hiljade stranih turista da prati ovogodišnju Pesmu Evrovizije, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: