Pretučena još jedna transrodna osoba u Beogradu

Transrodnu osobu Lelu (T.D.) i njene dve drugarice napao je nepoznati muškarac u centru Beograda, saopštilo je Udruženja građana "Egal".

Izvor: B92

Utorak, 09.05.2017.

12:56

Pretučena još jedna transrodna osoba u Beogradu
Foto: Tanjug, arhiva

Udruženje "Egal" je podsetilo da je to drugi napad na transrodnu osobu u centru Beograda u poslednjih 10 dana i da prethodni napad na Leonu još nije rešen.

Kako su naveli, Lelu i njene drugarice je nepoznati mladić starosti od 20 do 23 godine napao u ponedeljak 8. maja oko 3.45 u piceriji "Trg" na Trgu Republike dok su kupovale picu.

Dok su čekale porudžbinu prišla su im dva muškarca od kojih im se jedan obratio rečima: "Ne mogu da verujem da trandža stoji do mene i kupuje picu".

U trenutku kada je Lela plaćala picu nepoznati muškarac joj je prišao s leđa i počeo da je udara pesnicama u glavu u slepoočnice i obraze, a onda i po nogama. Lela je od udaraca pala u ugao picerije pored kase i izgubila svest.

Leline drugarice su se postavile između nje i napadača, zbog čega je on jednu od njih udario u vilicu i tom prilikom joj polomio zub, a drugu udario u telo, rekle su one u izjavi "Egalu".

Nakon toga muškarac koji je bio u pratnji napadača i nije učestvovao u incidentu izveo je napadača napolje, a jedna od napadnutih devojaka je pozvala policiju. Ubrzo se pojavila policijska patrola, kao i vozilo hitne pomoći.

Posle pregleda na maksilofacijalnoj hirurgiji Urgentnog centra njih tri su dale izjavu u policijskoj stanici Stari grad, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: