"Policajac uperio pištolj, Božović je ološ i da se izvini"

Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković zatražila je od poslanika DS Balše Božovica da se izvini zbog laži povodom slučaja sina Zvezdana Jovanovića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.05.2017.

20:35

Tanjug

“Balša Božovic je ološ, predstavnik stranke koja je štitila Darka Šarica, trgovca narkoticima, glavni investitor u vreme DS, koji je ubio stotinu naše dece. Taj ološ od Balše Božovica traži da kršimo zakon”, rekla je Popovic Ivkovic za TV Pink.

Ona je podvukla da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u skladu sa zakonom, prijavu povodom slucaja sina Zvezdana Jovanovica, prosledio nadležnom tužilaštvu.

Ministar nije taj koji sprovodi istragu, istakla je državna sekretarka.

Poslanik DS Balša Božović je ranije danas novinarima u parlamentu, pored ostalog, rekao da je ministar Stefanović postupao po "naređenju Zvezdana Jovanovića i suspendovao policajca koji je legitimisao Jovanovićevog sina" i da treba da podnese ostavku.

Popović Ivković naglašava da je “Balša Božović izgovorio gnusne laži” i traži da se javno izvini.

“Policajac Karanović je u prisustvu dva pripadnika interventne polcije uperio pištolj u Nemanju Jovanovića i tražio da se legitimiše. Nemanja Jovanović je imao kod sebe ličnu kartu, a pripadnici interventne policije su Karanoviću rekli da kod njega nije pronaden predmet krivinog dela. Policajac Karanović je mimo procedure tražio da Jovanović bude priveden. Skida ga nagog, za šta nije postojao nalog suda i nakon pretresa ga pušta da ode. Problem je što taj dogadaj nije evidentiran”, objasnila je Popović Ivković.

Prema njenim recima, u Srbiji nema zaštićenih ni u policiji, ni u tužilaštvu, ni u kriminalnom miljeu, “za razliku od DS koja je štitila svoje kriminalce”.

“Nebitno ciji je sin u pitanju, zakoni ce se jednako sprovoditi”, izricita je Popovic Ivic, ukazavši da je DS je svojevremeno održala niz konferencija za medije povodom navodnog upada policije u njihove prostorije, a policijac je u prostorije DS ušao samo da proveri da li je sve u redu.

“DS svoju politiku temelji na lažima”, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: