Meta pozvao Džaferija u Albaniju

Predsedavajući albanskog parlamenta Iljir Meta je uputio zvaničan poziv članu vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Taljatu Džaferiju poseti Albaniju.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.05.2017.

22:19

Meta pozvao Džaferija u Albaniju
Foto: GettyImages

Džaferi je u posetu pozvan u svojstvu predsedavajućeg makedonskog Sobranja.

Kako prenosi ATA, Meta je izrazio "spremnost za razvoj odnosa dvaju parlamenata".

"Koristim priliku da uputim čestitke na Vašem izboru i pozovem Vas da kao šef parlamentarne delegacije dođete u zvaničnu posetu Albaniji. Makedonija je važan sused, a to je zahvaljujući i albanskom faktoru izgradnje države (stejt bilding). Sve za šta se zalažemo jeste mir, stabilnost i prosperitet svih građana Makedonije i naša saradnja će pomoći napretku njene evropske perspektive", poručio je Meta.

Poslanici DUI su 27. aprila zajedno sa predstavnicima Socijademokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju izabrali člana DUI Talata Džaferija za novog predsedavajućeg parlamenta, nakon čega su demonstranti koji se tome protivi upali u Sobranje.

Džaferi je u međuvremenu preuzeo kabinet predsedavajućeg Sobranja, a lider SDSM Zoran Zaev zahteva od makedonskog predsednika Djorđa Ivanova da mu poveri mandat za formiranje vlade u kojoj bi bio i DUI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: