Han Džaferiju: Nasilje je neprihvatljivo

Parlamentarna većina u Makedoniji sada treba da se fokusira na formiranje vlade, poručio je danas komesar EU za proširenje Johanes Han.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.05.2017.

14:56

Han Džaferiju: Nasilje je neprihvatljivo
Johanes Han, Foto: Tanjug, arhiva

On se danas u Briselu sastao sa novoizabranim predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem.

Šef kabineta Johanesa Hana Mihael Karnitšing je na svom nalogu na Tviteru napisao da je Han novom predsedniku Sobranja rekao da je nasilje u Sobranju potpuno neprihvatljivo, kao i da Sobranju mora da bude omogućeno da radi svoj posao i da dođe do institucija.

Fokus sada treba da bude na formiranju vlade, dodaje Hanov portparol na Tviteru.

U Hanovom saopštenju o sastanku s Džaferijem navodi se da je pozdravio to što je parlamentarna većina izabrala novog predsednika Sobranja i iskazao spremnost EU da sarađuje sa njim na unapređenju evropske agende, ukjučujući i primenu dogovora iz Pržina i reformske prioritete.

"Sobranju sada mora da se omogući da nesmetano radi. Očekuje se da svi poslanici, uključujući i opoziciju, igraju konstruktivnu ulogu, a svi činioci moraju da se uzdrže od provokativnih izjava", navodi se u saopštenju Hana.

Prema njegovim rečima, Sobranje mora da bude forum u kome će se debatovati o ozbiljnim izazovima sa kojima se zemlja suočava i da se obezbede neophodne garancije za napredak u interesu svih građana i zajednica.

Johanes Han je pozvao da fokus bude na sledećim koracima za formiranje vlade, uz poštovanje parlamentarne većine (koju čine SDSM i albanske stranke) i delovanje u okviru Ustava i zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: