Džaferi dobio ključeve, izaslanik EU odmah u kabinetu

Skoplje -- Novoizabrani predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi dobio je ključeve od kabineta u kom se nalaze pečati za zvaničnu overu dokumenata, navode mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

Novi predsedavajući parlamenta u Skoplju tako može zvanično da preuzme funkciju i obavesti predsednika Đorđa Ivanova da postoji nova većina u parlamentu.

Prema poslednjim informacijama, Džaferi je odmah nakon ulaska u kabinet održao sastanak sa slovenačkim diplomatom Samuelom Žbogarom, koji je specijalni izvestilac EU u Makedoniji.

Kako prenosi portal MKD.mk, Džaferijev prethodnik Trajko Veljanovski je juče uveče ispraznio kabinet, očekujući da imenovanje Džaferija bude objavljeno već danas u novom Službenom glasniku.

Džaferi je u utorak rekao da više nije važno što njegovi prethodnici ne priznaju njegov izbor na funkciju, jer on i nova većina imaju podršku relevantnih organizacija, SAD, EU i drugih demokratskih država.

Džaferi je rekao da je u životu "imao mnogo sličnih izazova" i da je posle svega što se desilo potrebno demonstrirati "staloženost i hrabrost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu