"Napad na Vučića Zaev smislio sam ili su mu Rama, Tači..."

Beograd -- Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin upitao je lidera SDSM Zoran Zaeva da li je napad na Vučića smislio sam ili su mu to rekli Rama,Tači ili Džaferi?

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Vučić nikada nije pokušavao da se nameće kao lider u regionu ali ga takvim smatraju i prijatelji i oni koji to nisu. Vučić se kao izabrani predsednik Srbije, baš kao ni predsednik Vlade Srbije, nijednom nije poneo kao nacionalista, pa čak ni kada je bilo sasvim jasno da njegova mirovna politika među drugim narodima često nije nalazila iskrene sagovornike" rekao je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Jedno je sigurno, dodao je - Makedonci Zaevu ne bi savetovali da napada Vučića, jer oni znaju da na Balkanu nemaju boljeg prijatelja od Vučića.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je za "Kurir TV" da su Srbi i Makedonici bratski narodi ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića. On je dodao i da je Vučić sebe deklarisao kao lidera u regionu a pokazao je, navodi, svoje nacionalističke pozicije prvom prilikom kada mu je "bila ugrožena politička karijera".

Politika

"Neće biti promene kursa"

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio da nova Vlada treba "žestokim tempom da nastavi rad na prioritetima" i da neće biti "promene kursa".

Politika sreda 31.05. 20:52 Komentara: 0
strana 1 od 282 idi na stranu