Džaferi: Biću predsednik svim poslanicima

Talat Džaferi, koji je na spornoj sednici Sobranja izabran za predsednika tog tela, rekao je da će biti predsednik svih poslanika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.05.2017.

15:28

Džaferi: Biću predsednik svim poslanicima
screenshot

Džaferi je za utorak najavio novu sednicu najvišeg zakodavnog tela, u prvoj izjavi od 27. aprila, kada je posle završetka sednice Sobranja izabran glasovima parlamentarne većine, što je te večeri rezultiralo neredima u samom parlamentu, kada su predstavnici Građanske inicijativa “Za jedinstvenu Makedoniju” upali u zgradu Sobranja.

Džaferi je, posle razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Brajanom Hojtom Jijem, izrazio nadu da će se povređeni u tom incidentu brzo oporaviti i vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

On je rekao da će biti predsednik svih poslanika i da će raditi u interesu svih makedonskih građana.

"Nadam se da će se, čim se svi poslanici vrate na svoja radna mesta, i sve drugo vratiti u normalu”, rekao je Džaferi, istakavši da se oseća bezbedno.

Ji, koji od juče boravi u ranije najavljenoj poseti Makedoniji, danas je razgovarao sa predsednikom Đorđem Ivanovom, a najavljeni su i razgovori sa liderima najuticajnijih parlamentarnih partija VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim i SDSM Zoranom Zaevom.

Makedonska politička kriza koja traje duže od dve godine kulminirala je nakon što je Ivanov odbio da mandate za sastav nove vlade dodeli Zaevu, koji je okupio parlamentarnu većinu uz pomoć dve albanske partije - DUI i Besa.

Ivanov smatra da je Zaev podlegao ucenama albanskih partija prihvatanjem takozvane tiranske platforme, kojom bi, između ostalog, albanski jezik bio priznat kao drugi zvanični jezik u Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: