Melanšon pozvao birače da ne glasaju za Marin Le Pen

Pariz -- Lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon kaže da bi birači u drugom krugu učinili strašnu grešku ako bi glasali za kandidatkinju ekstremne desnice Marin Le Pen.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Melanšon je u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj osvojio 19,6 odsto glasova.

Melanšon, koji je kritikovan jer se do sada nije otvoreno izjasnio o izboru kandidata u drugom krugu, pozvao je u intervju za francusku televiziju TF1 kandidata centra Emanuela Makrona da učini "gest" prema pristalicama radikalne levice ukidanjem projekta o ublažavanju zakona o radu.

"Nemam nikakvu nedoumicu. Neću glasati za ekstremno desničarski Nacionalni front. Pozivam sve da ne učine strašnu grešku i glasaju za Marin Le Pen jer bi zemlja ušla u period neizvesnosti čiji se kraj ne bi ni video", rekao je Melanšon.

Radikalni levičar je rekao da nije naklonjen ni Makronu.

"Francuska će se u drugom krugu osloboditi Marin Le Pen a za mesec dana, na parlamentarnim izborima, oslobodiće se i Makronove politike", rekao je Melanšon.

On je decenijama bio član umerene Socijalističke partije, a sada predvodi koaliciju radikalno levih organizacija među kojima je i francuska Komunistička partija.

Melanšon (65) je na prethodnim predsedničkim izborima 2012. godine osvojio 11,1 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 482 idi na stranu