Hojt Ji u Skoplju – prioritet sastanak sa Albancima

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji stigao je u dvodnevnu posetu Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.04.2017.

15:45

Hojt Ji u Skoplju – prioritet sastanak sa Albancima
screenshot

Sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem, a do večeri Ji će se sastati i sa liderima ostalih stranaka Albanaca u Makedoniji.

To je objavio Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku, pozivajući se na izvore iz DUI i saopštenje američke ambasade u Skoplju.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ji je u Skoplje stigao dan ranije nego što je prvobitno planirano, a makedonskoj prestonici sastaće se sutra i sa Džaferijem, predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i liderima VMRO-DPMNE i SDSM Nikolom Gruevskim i Zoranom Zaevim.

Sastanak sa Džaferijem planiran je u jutarnjim satima.

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov naći će se na "vrućoj stolici", navodi Dojče vele, a posetu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju naziva danom D za Makedoniju.

Nemački družavni radio dodaje da sastanak Hojt Jija sa Džaferijem nije iznenadenje, jer je američka ambasada u Makedoniji priznala njegov izbor za predsednika Sobranja neposredno pošto se to dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: