Demonstranti ispred Ministarstva kulture, najavljen uranak

Učesnici protesta "Protiv diktature" su se u nedelju okupili ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikivali "Ostavke, ostavke".

Izvor: Beta

Nedelja, 30.04.2017.

18:09

Demonstranti ispred Ministarstva kulture, najavljen uranak
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oni su nosili transparente "Car je go", " Vučiću robija", "Naš grad nama", pevaju "Onesvesti se", "Nećemo rijaliti" i "Hoćemo kulturu, dole diktaturu".

Učesnici na protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, su uzvikivali "Slobodni mediji", "Ua", "Av, av", "Sram vas bilo", "Bando režimska" i "Lopovi", ;a sa megafona se čuje sirena, dok jedan momak lupa u doboš. ;

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Protest "Protiv diktature" održava se od 3. aprila. Učesnici su nezadovoljni pobedom aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i opštim stanjem u državi.

Protest "Protiv diktature" najavio je za ponedeljak Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

"U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona", navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran "istinski celodnevni Uranak".

U Subotici je održan 26. protest "Protiv diktature".

Protest Subotičana su podržali i ;aktivisti organizacije civilnog društva ;AlternAktiva iz Beograda.Demonstranti su poručili da će se i sutra, 1. maja, okupiti u znak solidarnosti zbog teškog položaja radnika u Srbiji.

Protest je zakazan za sutra u 19.00 ispred zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: