Drašković: Podrška Vučiću za evropeizaciju, za suprotno ne

Predsednik SPO Vuk Drašković rekao je da premijer Aleksandar Vučić ima njegovu podršku za sve što radi u korist evropeizacije Srbije.

Izvor: N1
Podeli
Tanjug
Tanjug

On je gostujući na N1 dodao i da izabrani predsednik Srbije nema njegovu podršku za sve što je suprotno evropskim integracijama.

"Srbija je žrtva organizovane zavere ćutanja, zavere protiv pamćenja koja se rasplamsala posle 5. oktobra, nakon što je pao vrh komande zločina. Prekraja se istina i na scenu stupaju alternativne činjenice, nije bilo lustracije, a isti ljudi vladaju, kroje pamćenje prema sebi da se zaštite. Kad čitate novine i slušate političare, vi kao da ste u devedesetim, s tim da je tada stepen mržnje bio na nižem nivou", rekao je Drašković.

Kako kaže, danas umesto jedne TV Bastilje, imamo TV Bastiljice i dodaje da bi bolje bilo da je medijski mrak i da bi manja šteta bila da se ništa ne vidi na ekranu, umesto "sistematičnog zaglupljivanja naroda". kao i da se nije odmaklo u reformi tajnih službi i da je to nesreća Srbije.

"Ja se nadam da ako idemo ka Evropi, a obruč je sklopljen, svuda oko nas je NATO, Evropa, mi smo ostrvo u moru EU i NATO i da hoćemo ne možemo na drugu stranu, a na toj strani će se zahtevati suočavanje s prošlošću, to je lek koji nam je potreban. To je politička odluka, Nemačka treba da nam pruži podršku da uradimo isto što su oni uradili sa Štazijem", istakao je Drašković.

strana 1 od 273 idi na stranu