Mihajlović: Ako me Vučić pozove... Premijer da bude iz SNS

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže da je politički logično da budući premijer, pošto Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije bude iz SNS.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2017.

08:46

Mihajlović: Ako me Vučić pozove... Premijer da bude iz SNS

"Možda je nekom nevažno iz koje stranke će da bude premijer, ali je politički logično da stranka sa najvećom odgovornošću ima i najodgovornije pozicije", rekla je Mihajlović za današnji Srpski telegraf.

Ona smatra da kohabitacija, odnosno da predsednik države i premijer budu iz različitih stranaka ne bi donela rezultat.

"Kohabitaciju smo imali i nije ništa dobro donela", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Upitana da li je realno da lider SPS Ivica Dačić bude novi premijer, ona je rekla da su Dačić i SPS pokazali da su odgovoran i lojalan partner i da zato "ne bi imala ništa protiv da SPS preuzme još više odgovornosti u novoj Vladi".

Na pitanje da li vidi sebe na mestu premijera, Mihajlović je rekla da će se, ukoliko je Vučić pozove na razgovor o toj temi, odazvati, jer želi da čuje njegovu viziju nove Vlade, kao i da on čuje njenu.

"Što se mene tiče, ima još mnogo posla u sektoru infrastrukture koji želim da završim, kao što je Koridor 10 na koji čekamo toliko godina", dodala je MIhajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: