Dačić: Ne bi bilo pametno hapsiti Musliua

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi država mogla da uhapsi Jonuza Musliua zbog pretnji, ali da to ipak nije pametno.

Izvor: Beta, Blic

Subota, 29.04.2017.

23:25

Dačić: Ne bi bilo pametno hapsiti Musliua
Foto: Tanjug

Kako je rekao, to bi moglo da izazove dodatnu štetu.

Dačić je za praznično izdanje dnevnog lista "Blic" rekao da bi za ono što Musliu govori u svakoj zemlji dobio poziv tužioca.

"Ali pošto premijer (Aleksandar Vučić) stalno ističe da vodi računa da svojim reakcijama ne napravi dodatnu štetu ili od Muslija žrtvu, to je jedini razlog zašto se to ovde ne čini. I to nije odraz naše slabosti, već snage i mudrosti da kontrolišemo situaciju", kazao je ministar.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuz Musliu izjavio je pre tri dana da je Preševska dolina teritorija "koja traži oslobođenje", kao i da je njegov predsednik Edi Rama a ne Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: