Tači: Dobra vest, demokratski svet ignoriše srpske optužbe

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je oslobađanje Ramuša Haradinaja "dobra vest" i pokazatelj da "demokratski svet ignoriše srpske optužbe o OVK".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

09:57

Tači: Dobra vest, demokratski svet ignoriše srpske optužbe
Foto: Getty Images

"Presuda suda u Kolmaru i povratak gospodina Haradinaja na Kosovo su dobra vest za porodicu Haradinaj, za njegove saradnike, ali i za celo Kosovo", rekao je Tači, prenosi Koha.

Kosovski predsednik je rekao i da je odluka francuskog suda da ne izruči bivšeg lidera OVK Srbiji, koja ga sumnjiči za ratne zločine, "novi dokaz da su optužbe Srbije na račun OVK neutemeljene i da ih demokratski svet ignoriše".

Apelacioni sud u Kolmaru odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

Na odluku suda Srbija više nema prava žalbe. Vlada Srbije će održati posebnu sednicu povodom oslobađanja Haradinaja.

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj izjavio je nakon oslobađajuće presude da je to "pobeda Albanaca" i da je on slobodan čovek da se vrati kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: