Gruevski: Suprotstaviti se antidržavnim postupcima

Lider VMRO-DPMNE i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski putem Fejsbuka je, povodom događaja u parlamentu, pozvao na prisebnost i smirivanje strasti

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.04.2017.

21:40

Gruevski: Suprotstaviti se antidržavnim postupcima
Foto: GettyImages

"Nasilje nije rešenje i potrebno je smirivanje strasti. Pozivam na prisebnost. Narod da ne podleže provokacijama SDSM i onih koji žele da državu gurnu u još dublju krizu i da ispune njihov scenario. Potrebno je smirivanje strasti. VMRO-DPMNE će se suprotstaviti ovim antidržavnim postupcima SDSM pravnim i političkim sredstvima", naveo je Gruevski na ovoj društvenoj mreži, prenosi MIA..

U makedonskom Sobranju odvija se istinska drama, gde su demonstranti, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji.

Pred zgradom makedonskog parlamenta čuje se nešto nalik na šok bombe, javlja MIA.

Navodi se da sve više ljudi ulazi u Sobranje, gde po oceni ovog medija situacija postaje eksplozivna. Na snimku objavljenom na sajtu plusinfo.mk koji je objavljen na ovom sajtu vide se poslanici koji skaču sa galerije.

Rojters je preneo da je Zaev lakše povređen u pesničenju i napominje da je Makedonija bila na ivici građanskog rata tokom ustanka manjinskih Albanaca 2001, da bi se potom situacija donekle smirila uz međunarodno posredovanje, ali su međuetničke napetosti ostale. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još: "Dođite u Skoplje, narod je gazda u ovoj državi"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: